Rusia alocă 3 miliarde de euro pentru a susține economia în fața noului coronavirus

Rusia alocă 3 miliarde de euro pentru a susține economia în fața noului coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2020

Rusia a anunțat luni o serie de măsuri pentru a susține economia și a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, deblocând fonduri de rezervă și invitând întreprinderile să se comporte în mod responsabil, relatează AFP și dpa. În același timp, autoritățile ruse au decis închiderea graniței cu Belarus, cu care statul rus are relații foarte apropiate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul poate utiliza o rezervă de 300 de miliarde de ruble (3,6 miliarde de euro) în bugetul din acest an pentru a face față cheltuielilor prioritare și a susține industriile și pe cetățeni, a făcut cunoscut premierul Mihail Mișustin în cadrul unei reuniuni ministeriale televizate, scrie Agerpres.

CONFIRMARE SIF Banat-Crișana a preluat terenul fostei fabrici Helitube în contul unei creanțe de peste 44 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani CITEȘTE ȘI CONFIRMARE SIF Banat-Crișana a preluat terenul fostei fabrici Helitube în contul unei creanțe de peste 44 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani

Între măsurile anunțate, guvernul rus va susține aprovizionarea magazinelor cu produse esențiale, oferindu-le comercianților credite cu dobânzi preferențiale și instituind un "coridor verde" vamal pentru a facilita importul de produse de primă necesitate.

Prim-ministrul rus a anunțat de asemenea măsuri de susținere a sectoarelor turismului și transportului aerian, afectate în mod special de actuala criză, măsuri constând în principal în amânarea plății unor impozite și care ar putea fi extinse și la alte sectoare.

Executivul rus intenționează totodată să ajute întreprinderile mici și mijlocii cu credite cu dobânzi preferențiale și să majoreze volumul subvențiilor destinate acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
coronavirus