Rusia anunță că va expulza "în curând” diplomați britanici

Rusia anunță că va expulza "în curând” diplomați britanici

Sergei Lavrov

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

Rusia va expulza diplomați britanici "în curând”, a declarat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, la o zi de la decizia Londrei de a expulza 23 de diplomați ruși, după otrăvirea unui fost agent dublu rus, Serghei Skripal, și a fiicei acestuia, Iulia, pe teritoriul britanic, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat de presa din Rusia dacă expulzările vor avea loc, Lavrov a spus: "Absolut. În curând. Vă promit”, scrie News.ro.

De asemenea, Lavrov a susținut că abordarea Marii Britanii este un rezultat al problemelor Guvernului în privința Brexitului.

Conform rapoartelor, ministrul rus de Externe ar fi descris acuzațiile britanicilor contra Rusiei drept o "grosolane”.

May a anunțat un boicot diplomatic și regal la Cupa Mondială din Rusia CITEȘTE ȘI May a anunțat un boicot diplomatic și regal la Cupa Mondială din Rusia

Atât fostul spion rus care lucra pentru britanici în anii '90, Sergei Skripal, cât și fiica acestuia au fost otrăviți în orașul englez Salisbury, cu neurotoxina Novichok, despre care se crede că este produsă în Rusia.

Prim-ministrul britanic Theresa May a spus că "nu poate exista altă concluzie” decât că Rusia este vinovată de otrăvire. Drept urmare, Marea Britanie a decis ca 23 de diplomați ruși să fie expulzați.

Rusia a neagat orice responsabilitate pentru atac.

viewscnt
Afla mai multe despre
sergei lavrov
rusia
marea britanie