Globalworth face încă un pas pentru a deveni principalul proprietar de birouri din regiune: cumpără unul dintre primele turnuri de birouri clasă A din Varșovia, tranzacție de 55 milioane euro

Globalworth face încă un pas pentru a deveni principalul proprietar de birouri din regiune: cumpără unul dintre primele turnuri de birouri clasă A din Varșovia, tranzacție de 55 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

Globalworth anunță achiziția clădirii Warta Tower de către Poland Real Estate (GPRE) în urma unei tranzacții cu o valoare de 55 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clădirea de birouri Warta Tower, situată în vestul Varșoviei și finalizată în anul 2000, este una dintre primele și cele mai importante clădiri de birouri de clasă A din Varșovia și are 28.000 metri pătrați de spațiu închiriabil. Construcția de 21 de etaje este ocupată de chiriași diverși, cel mai mare dintre aceștia fiind compania de asigurări și reasigurări Warta Insurance.

Această tranzacție vine în continuarea strategiei de extindere a companiei, prin care își propune că devină principalul proprietar de birouri din regiune.

“Tranzacția încheiată astăzi reprezintă un nou pas important în demersul de a deveni cel mai important investitor pe piața de clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est, după achiziția clădirilor de birouri din Wroclaw, Gdansk și Katowice, de la finalul anului trecut”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer al Globalworth.

ANALIZĂ Zona Barbu Văcărescu – Pipera din Capitală intră într-o nouă etapă, fiind anunțate investiții de 1 miliard euro CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Zona Barbu Văcărescu – Pipera din Capitală intră într-o nouă etapă, fiind anunțate investiții de 1 miliard euro

Globalworth este o companie de investiții imobiliare listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Griffin Premium R.E .. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia.

Portofoliul companiei are o valoare totală de 1.8 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
polonia
warta tower