Rusia ar plănui să invadeze Republica Moldova

Rusia ar plănui să invadeze Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2022

Federația Rusă ar avea în plan să invadeze Republica Moldova la începutul anului 2023, iar punerea în aplicare a scenariului depinde de evoluțiile războiului din Ucraina, spune directorul Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, Alexandru Musteață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestuia, sunt analizate mai multe scenarii prin care Moscova ar încerca inclusiv o invazie terestră prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova, relatează Știrile TVR

VIDEO INEDIT - Campanie de promovare a României, cu servicii dentare. \ CITEȘTE ȘI VIDEO INEDIT - Campanie de promovare a României, cu servicii dentare. "România. Cea mai frumoasă clinică dentară din lume"

 „Întrebarea nu este dacă Federația Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie mai târziu, martie, aprilie.

Dar, din informația pe care o deținem noi, Federația Rusă intenționează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, și atunci cu claritate putem spune că da, ei au intenția să ajungă aici, să se conecteze.

Ce va urma ulterior, intențiile lor în raport cu Chișinăul, putem discuta, dar asta este un risc real și foarte înalt”, a declarat Alexandru Musteață.

„Der Standard”: De ce OMV joacă un rol special în România CITEȘTE ȘI „Der Standard”: De ce OMV joacă un rol special în România

Șeful Serviciului de Informații și Securitate a adăugat că cel mai mare depozit de muniții din Europa, cel de la Cobasna, în regiunea transnistreană, este securizat de ruși, la capacitate maximă. Una dintre ipoteze este utilizarea acestor muniții într-o posibilă confruntare militară.

Până acum, nimeni nu a vorbit în termeni atât de clari despre o asemenea posibilitate, ci mai degrabă în termenii unei pregătiri pentru orice eventualitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
moldova