Rusia ar putea confisca proprietăți diplomatice americane, dacă SUA nu îi restituie bazele din Maryland și Long Island

Rusia ar putea confisca proprietăți diplomatice americane, dacă SUA nu îi restituie bazele din Maryland și Long Island
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2017

Rusia ar putea confisca proprietăți diplomatice americane de la Moscova și ar putea complica viața unei școli anglo-americane, dacă Washingtonul nu îi predă înapoi două baze diplomatice din SUA înainte de luna iulie, scrie vineri cotidianul Kommersant, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai exact, Moscova vrea bazele înapoi înainte de o posibilă reuniune Trump-Putin la summitul G20 din iulie, din Germania, scrie News.ro.

În caz contrar, Rusia ar putea confisca o vilă deținută de Ambasada SUA la Serebriani Bor, la nord-vest de Moscova, precum și un depozit diplomatic american din capitala rusă, au spus surse citate sub acoperirea anonimatului de Kommersant.

De asemenea, autoritățile ruse ar putea să modifice statutul legal al Școlii Anglo-Americane din Moscova, ceea ce ar putea pune instituția în pericol.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi că Moscova așteaptă încă să îi fie returnate bazele și că ar putea aplica măsuri de retorsiune, dacă acest lucru nu se va întâmpla.

Guvernul a decis cum poate o persoană fizică să intre în insolvență. Va fi inclusiv \ CITEȘTE ȘI Guvernul a decis cum poate o persoană fizică să intre în insolvență. Va fi inclusiv "o ședință de ascultare"

În decembrie, președintele american Barack Obama a ordonat expulzarea a 35 de ruși pentru implicarea lor în atacurile informatice de anul trecut, care au vizat alegerile prezidențiale din SUA. Moscova neagă vehement acuzațiile.

De asemenea, autoritățile americane au confiscat două baze diplomatice ruse – una în Maryland și alta în Long Island. Moscova nu a aplicat măsuri de retorsiune, explicând că așteaptă să vadă dacă relațiile se vor îmbunătăți sub mandatul viitorului președinte american Donald Trump. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
maryland
long island