Rusia are dificultăți să mențină producția de petrol redusă, conform angajamentului față de OPEC+

Rusia are dificultăți să mențină producția de petrol redusă, conform angajamentului față de OPEC+
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Rusia, într-o recunoaștere rară a supraproducției sale de petrol, a declarat că și-a depășit cota de producție OPEC+ în aprilie din ”motive tehnice”, o surpriză despre care analiștii și surse din industrie spun că arată că Moscova se confruntă cu dificultăți să mențină producția redusă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Rusia, Arabia Saudită, precum și alți membri ai grupului OPEC+ au promis reduceri suplimentare ale producției de petrol pe lângă ceea ce fusese deja convenită, pentru a sprijini piața petrolului, un generator cheie de venituri pentru bugetele lor, scrie News.ro.

FOTO Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar CITEȘTE ȘI FOTO Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar

Ministerul rus al Energiei a declarat într-un comunicat că țara și-a menținut producția sub cotele OPEC+ până în primul trimestru al anului 2024. Acesta a spus că supraproducția din aprilie este atribuită ”particularităților tehnice ale reducerii producției cu o cantitate semnificativă”.

Ministerul nu a răspuns la o solicitare de comentarii suplimentare.

Declarația a fost emisă în timp ce OPEC+ se pregătește să se întâlnească pe 1 iunie pentru a discuta despre politica de producție.

Alexei Kokin, un analist independent, a spus că unul dintre motivele pentru care Rusia a avut probleme să reducă producția în aprilie a fost că în luna respectivă a trebuit să fie efectuate aproape trei sferturi din toate reducerile promise de țară pentru trimestrul al doilea.

Cred că aceasta este ceea ce se înțelege prin ”particularități tehnice ale reducerii producției cu o cantitate semnificativă. Este imposibil să reducem producția atât de repede”, a spus el.

Potrivit OPEC, Rusia, al doilea cel mai mare exportator mondial de petrol, a redus producția de petrol cu 154.000 de barili pe zi (bpd) în aprilie, față de 9,29 milioane de barili pe zi în martie.

Producția de petrol din Rusia a fost în medie de 9,42 milioane de barili pe zi în primul trimestru.

VIDEO Miliardarul căzut în dizgrație Rene Benko și-a făcut o apariție publică rară CITEȘTE ȘI VIDEO Miliardarul căzut în dizgrație Rene Benko și-a făcut o apariție publică rară

Cota de producție de petrol a Rusiei, inclusiv reducerile suplimentare voluntare în cadrul OPEC+, a fost de aproximativ 9,09 milioane bpd pentru aprilie, conform calculelor Reuters.

Rusia a clasificat datele privind producția de petrol de la începutul a ceea ce numește ”o operațiune militară specială” în Ucraina, în februarie 2022.

Ronald Smith, analist senior la firma de brokeraj BCS World of Investments din Moscova, a spus că ”motivele tehnice” ale supraproducției ar putea fi legate de managementul câmpurilor, deoarece câmpurile petroliere, în special cele mai vechi, nu pot fi pur și simplu ”închise” fără a le deteriora capacitatea finală de producție.

Rusia a redus exporturile de țiței și combustibili cu un total de 500.000 bpd în primul trimestru, pe lângă angajamentul său anterior de a reduce producția alături de alți membri ai grupării OPEC+.

Rusia a spus că va atenua treptat reducerile exporturilor: în aprilie, ar fi trebuit să reducă producția cu 350.000 bpd în plus, exporturile fiind reduse cu 121.000 bpd. În mai, reducerea suplimentară a producției va fi de 400.000 bpd, iar exporturile vor fi reduse cu 71.000 bpd.

În iunie, toate reducerile suplimentare vor fi de la producția de petrol.

O sursă dintr-o companie rusă a mai spus că a fost dificil să se reducă producția de petrol din cauza procesului de producție dificil, inclusiv a presiunii ridicate în puțurile de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec+
petrol
rusia