Rusia avertizează că activitatea în creștere a NATO în Arctica ar putea duce la „incidente neintenționate“

Rusia avertizează că activitatea în creștere a NATO în Arctica ar putea duce la „incidente neintenționate“
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2022

Rusia a avertizat duminică împotriva activității în creștere a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în Arctica și a atenționat asupra producerii de ''incidente neintenționate'' în regiune, informează TASS și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Recenta amplificare a activității NATO în Arctica constituie un motiv de îngrijorare. Un alt exercițiu militar la scară largă al alianței a avut loc recent în Norvegia. În opinia noastră, aceasta nu contribuie la securitatea regiunii", a declarat ambasadorul rus pentru misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Nikolai Korciunov, reprezentantul Rusiei în Consiliul Arctic.

Potrivit lui Korciunov, o astfel de activitate sporește riscul de "incidente neintenționate", care, alături de riscurile la adresa securității, ar putea aduce de asemenea prejudicii grave ecosistemului zonei arctice, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
rusia