Cifra de afaceri din industrie a crescut

Cifra de afaceri din industrie a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Cifra de afaceri din industrie a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,3%, în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+4,6%), potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Industria extractivă a scăzut cu 24,3%, scrie Agerpres.

VIDEO Cu poliția la ușă, autoritățile din Germania au decis extinderea fabricii Tesla CITEȘTE ȘI VIDEO Cu poliția la ușă, autoritățile din Germania au decis extinderea fabricii Tesla

Pe marile grupe industriale, creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+9,1%), industria energetică (+6,6%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+3,1%) și industria bunurilor de uz curent (+0,4%). Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 1,6%.

În luna martie 2024 comparativ cu februarie, cifra de afaceri din industrie a crescut, în termeni nominali, pe total, cu 6,9%, datorită creșterii înregistrate în industria prelucrătoare (+7,1%) și în industria extractivă (+1,6%).

Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,7%), industria energetică (+7,6%), industria bunurilor de uz curent (+6,9%), industria bunurilor de capital (+6,9%) și industria bunurilor intermediare (+6,5%).

Față de martie 2023, cifra de afaceri din industrie a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,5%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă cu 22,1%. Industria prelucrătoare a crescut cu 0,4%.

Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat: industria energetică (+10,1%), industria bunurilor de capital (+6,4%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (+3,2%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor intermediare (-7%) și industria bunurilor de uz curent (-5,6%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins