Rusia depășește China, ajungând pe locul cinci în lume după rezervele de aur

Rusia depășește China, ajungând pe locul cinci în lume după rezervele de aur
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2019

Rusia a depășit China, ajungând pe locul cinci în lume după rezervele de aur, în condițiile în care sancțiunile occidentale au determinat banca sa centrală să facă achiziții record în 2018, arată datele oficiale date vineri publicității, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, achizițiile de aur ale Rusiei au crescut semnificativ în urma reducerii deținerilor de obligațiuni americane, după ce Washingtonul a impus noi sancțiuni împotriva entităților rusești, în aprilie, scrie Agerpres.

Tendință: Numărul firmelor cu proprietari români a crescut puternic în Slovacia și Cehia CITEȘTE ȘI Tendință: Numărul firmelor cu proprietari români a crescut puternic în Slovacia și Cehia

Banca Centrală a Rusiei a anunțat vineri că a cumpărat anul trecut 8,8 milioane de uncii de aur, depășind recordul de 7,2 milioane de uncii de metal prețios din 2017.

La 1 ianuarie 2019, Banca Centrală a Rusiei deținea 67,9 milioane de uncii de aur, în creștere de la 59,1 milioane la începutul lui 2018. Astfel, Rusia urcă pe locul cinci în lume după rezervele de aur, fiind depășită doar de SUA, Germania, Franța și Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
rusia
china