Rusia nu se așteaptă să fie exclusă din sistemul global de plăți interbancare SWIFT

Rusia nu se așteaptă să fie exclusă din sistemul global de plăți interbancare SWIFT
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2021

Sistemul financiar al Rusiei ar fi capabil să facă față chiar dacă ar fi deconectat de la sistemul global de plăți interbancare SWIFT, a declarat duminică șeful celei de-a doua mari instituții de credit a țării, VTB Bank, care a adăugat însă că nu crede că o astfel de mișcare este probabilă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Washingtonul și alte capitale occidentale au avertizat Moscova cu privire la repercusiuni economice puternice în cazul în care Rusia ar invada Ucraina, iar una dintre ideile lansate este excluderea Rusiei din sistemul SWIFT, crucial pentru fluxurile monetare globale, scrie News.ro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Rusia a respins sugestiile că ar intenționa să invadeze Ucraina.

”Desigur că vom supraviețui, cu siguranță, dar nu cred că se va ajunge la asta. Ar fi o măsură foarte serioasă, neprietenoasă și nedreaptă”, a declarat Andrei Kostin, directorul general al VTB, la postul de televiziune de stat Rossiya 1.

Rusia și-a înființat propriul sistem de schimburi bancare, cunoscut sub numele de SPFS, ca alternativă la SWIFT, într-o mișcare conform care, potrivit oficialilor, ar trebui să atenueze parțial lovitura în cazul în care Rusia ar fi deconectată de la SWIFT.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

German Gref, directorul general al celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, a respins luna aceasta, ca pe niște prostii, informațiile că noile sancțiuni americane ar putea viza capacitatea Moscovei de a converti ruble în dolari și alte valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
swift
rusia