Rusia plănuiește dezvoltarea unor noi sisteme de rachete drept răspuns la ieșirea SUA din Tratatul INF

Rusia plănuiește dezvoltarea unor noi sisteme de rachete drept răspuns la ieșirea SUA din Tratatul INF
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2019

Rusia va dezvolta două sisteme de lansare a rachetelor de la sol până în 2021 drept răspuns la decizia SUA de a părăsi Tratatul INF semnat în 1987, care limitează capacitățile nucleare ale celor două țări, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele rus Vladimir Putin a declarat în weekend că Rusia și-a suspendat obligațiile din Tratatul INF, care interzice atât SUA cât și Rusiei să aibă în Europa rachete cu rază scurtă sau intermediară, scrie News.ro.

Moscova și Washingtonul se acuză reciproc de încălcarea tratatului iar Putin a afirmat că Rusia a luat această decizie doar după retragerea SUA.

Germania va investi 110 milioane de euro în bazele militare din Lituania CITEȘTE ȘI Germania va investi 110 milioane de euro în bazele militare din Lituania

SUA a informat clar că va începe cercetările și dezvoltarea unui nou sistem de rachete iar Moscova va face la fel, a precizat Putin.

Armata rusă va începe lucrările privind crearea unor noi sistem de lansare de la sol pentru o rachetă de croazieră care se lansează de pe nave – Kalibr - și pentru rachete hipersonice cu rază mai mare care călătoresc la o viteză de cinci ori mai mare față de cea a sunetului.

Ministrul Apărării Sergei Shoigu a ordonat marți începerea lucrărilor privind dezvoltarea noilor sisteme.

Shoigu, un aliat apropiat al lui Putin, a declarat că dorește ca lucrările se se încheie până la sfârșitul lui 202, astfel încât sistemele să fie gata până în 2021.

„Începând cu 2 februarie, SUA și-au suspendat obligațiile privind tratatul INF”, a declarat Shoigu la o întâlnire a oficialilor din departamentul Apărării.

„În același timp ei lucrează pentru a crea o rachetă cu lansare de la sol care are o rază de peste 500 de kilometri, încălcând astfel tratatul. Președintele Putin a ordonat Ministerului Apărării să ia măsuri simetrice”, a afirmat Shoigu.

Moscova neagă că ar încălca pactul și susține că Washingtonul doar a inventat un pretext pentru a părăsi tratatul pentru a dezvolta noi rachete. Aceste acuzații sunt negate de SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
raxchete
putin