Rusia promite sute de mii de doze de vaccin împotriva covid-19 încă din 2020 și milioane din 2021

Rusia promite sute de mii de doze de vaccin împotriva covid-19 încă din 2020 și milioane din 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2020

Rusia susține că va fi, în curând, în măsură să producă sute de mii de doze de vaccin împotriva covid-19 pe lună și ”mai multe milioane” de doze de la începutul anului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul rus al Comerțului Denis Manturov a dat asigurări că trei întreprinderi biomedicale urmează să fie în măsură să producă, încă din septembrie - în mod industrial - un vaccin dezvoltat de Laboratorul de Cercetare în Epidemiologie și Microbiologie Nikolai Gamaleia, scrie News.ro

”Potrivit primelor estimări (...), am putea furniza încă de anul acesta câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, iar apoi până la mai multe milioane, la începutul anului viitor”, a declarat el pentru agenția publică rusă de presă Tass.

AstraZeneca va fi scutită de plata de compensații legate de eventualele efecte secundare ale vaccinului pentru Covid-19, în majoritatea țărilor CITEȘTE ȘI AstraZeneca va fi scutită de plata de compensații legate de eventualele efecte secundare ale vaccinului pentru Covid-19, în majoritatea țărilor

Rusia lucrează de luni de zile, la fel ca numeroase alte țări din lume, la mai multe proiecte de vaccin împotriva covid-19.

Vaccinul pus la punct de Centrul Gamaleia este o colaborare cu Ministerul rus al Apărării.

Un al doilea prototip de vaccin împotriva covid-19 este conceput la Centrul de stat de Cercetare Vektor, în Siberia, iar primele doze sunt așteptate în octombrie, potrivit autorităților.

Rusia - a patra cea mai afectată țară din lume de pandemie după Statele Unite, Brazilia și India - și-a proclamat încă din aprilie voința de a se afla între primele țări, dacă nu prima, care creează un vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Însă cercetători și-au exprimat îngrijorarea față de rapiditatea cu care sunt puse la punct vaccinuri rusești, apreciind că unele etape pot fi sărite în vederea accelerării activității, la presiunea autorităților, care au comparat această cursă a vaccinului cu lansarea de către URSS, în 1957, a primului satelit artificial - Sputnik.

Rusia nu a publicat până acum vreun studiu detaliat al rezultatelor testelor care să permită să se stabilească eficiența produselor pe care afirmă că le-a dezvoltat.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
covid-19