Rusia renunță la dolarii americani pentru a acumula aur

Rusia renunță la dolarii americani pentru a acumula aur
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2019

Dorința lui Vladimir Putin de a pune capăt dependenței Rusiei de dolarul american a declanșat o adevărată "goană după aur", transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decurs de un deceniu, Rusia și-a majorat de patru ori rezervele de aur, iar 2018 a fost cel mai ambițios an de până acum. Și mai important, ritmul nu pare să încetinească. Datele publicate de Banca Centrală a Rusiei arată că în luna februarie 2019 rezervele sale de aur au crescut cu un milion de uncii (28,349 tone), cea mai mare cantitate adăugată după luna noiembrie, scrie Agerpres.

Guvernul a stabilit o nouă zi liberă pentru salariații din sectorul public CITEȘTE ȘI Guvernul a stabilit o nouă zi liberă pentru salariații din sectorul public

Toate aceste date sugerează că Rusia face progrese rapid în eforturile sale de diversificare față de activele americane. Analiștii care au inventat termenul "dedolarizare", speculează cu privire la impactul asupra economiei mondiale dacă și alte țări vor adopta o filosofie similară și ce ar însemna acest lucru pentru atractivitatea dolarului în raport cu alte active, precum aurul sau yuanul chinez, mai scrie Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolari
aur
rusia