Rusia se declară deschisă negocierilor cu Ucraina, dar nu va renunța la regiunile anexate

Rusia se declară deschisă negocierilor cu Ucraina, dar nu va renunța la regiunile anexate
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Kremlinul și-a reafirmat poziția potrivit căreia Rusia este deschisă negocierilor pentru a se pune capăt conflictului din Ucraina, dar a precizat că noile ''realități teritoriale'' nu vor putea fi ignorate, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat presei că Moscova nu va renunța niciodată la pretențiile sale asupra a patru regiuni ucrainene pe care Rusia a declarat că le-a anexat anul trecut în urma unor referendumuri considerate false și ilegale de Kiev și Occident, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Tranzacție - Zarea cumpără 70% din companiile Domeniile Dealu Mare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție - Zarea cumpără 70% din companiile Domeniile Dealu Mare

''Există anumite realități care au devenit deja un factor intern. Mă refer la noi teritorii. Constituția Federației Ruse există și nu poate fi ignorată. Rusia nu va putea niciodată să facă vreun compromis în legătură cu asta, acestea sunt realități importante'', a spus Peskov.

În septembrie anul trecut, Rusia a anunțat într-o ceremonie solemnă că a anexat regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Ulterior, într-un decret constituțional, regiunile respective au fost numite subiecte componente ale Federației Ruse.

Dmitri Peskov a adăugat că Rusia va fi deschisă negocierilor în cazul în care Kievul ar accepta controlul Moscovei asupra celor patru regiuni.

''Cu o stare a lucrurilor favorabilă și o atitudine adecvată din partea ucrainenilor, această chestiune poate fi soluționată la masa negocierilor. Dar principalul lucru este să ne atingem obiectivele'', a explicat reprezentantul Kremlinului.

Forțele ruse nu dețin controlul integral asupra niciuneia din cele patru regiuni.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova pretinde că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina.

Kievul a declarat că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut și peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina