Rusia și Turcia negociază un nou contract pentru rachete S-400

Rusia și Turcia negociază un nou contract pentru rachete S-400
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2020

Rusia și Turcia negociază cumpărarea de către armata turcă a unor noi sisteme antirachetă rusești S-400, aceleași din care a fost deja livrată Ankarei o serie ce a provocat critici dure din partea SUA, relatează joi agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit directorului Serviciului Federal de Cooperare Tehnico-Militară al Rusiei, Dmitri Șugaev, cele două țări poartă tratative privind un nou lot de rachete S-400, data de livrare și alte condiții contractuale. ''Discuțiile avansează și sperăm să ajungem la un numitor comun în viitorul apropiat'', a semnalat Șugaev, potrivit Ria Novosti, scrie Agerpres.

BMW amână construirea fabricii din Ungaria, investiție pierdută de România CITEȘTE ȘI BMW amână construirea fabricii din Ungaria, investiție pierdută de România

La rândul său, directorul concernului de stat rus Rostec, Serghei Cemezov, a declarat, tot joi, că Rusia este dispusă să deschidă negocieri cu Turcia pentru vânzarea către aceasta a unor avioane de vânătoare Suhoi SU-35.

Rusia și Turcia au încheiat anul trecut în septembrie primul contract, în valoare de 2,5 miliarde de dolari, pentru achiziția unor sisteme antiaeriene S-400 care au devenit operaționale pentru armata turcă în luna aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
s 400
rusia
turcia