Rusia: Vânzările de mașini noi au scăzut cu peste 44% în primul trimestru din 2023

Rusia: Vânzările de mașini noi au scăzut cu peste 44% în primul trimestru din 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2023

Vânzările de mașini noi în Rusia au scăzut cu 44,7% în primul trimestru din 2023, arată datele publicate joi de Association of European Businesses (AEB), în condițiile în care exodul producătorilor auto occidentali a redus opțiunile pentru consumatorii ruși, iar companiile auto nu dispun de componente pentru producerea automobilelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În martie, livrările au înregistrat un declin anual de 10,6%, la 48.414 vehicule, industria auto fiind în continuare afectată de sancțiunile impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei, a precizat AEB, care reprezintă companiile auto prezente pe piața rusă, scrie Agerpres.

FOTO Cea mai mare investiție a Hell Energy în România CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai mare investiție a Hell Energy în România

Vânzările de mașini noi în Rusia au scăzut cu 59% în 2022, pe fondul reducerii nivelului de trai.

Producția de vehicule în Rusia este la cel mai scăzut nivel de la prăbușirea Uniunii Sovietice iar prețurile pentru noile mașini au crescut dramatic, afectând cererea.

Acum, oficialii de la Moscova caută să atragă investiții și parteneriate din așa numitele "țări prietenoase" - cele care nu au impus sancțiuni - și încearcă să reia producția la fabricile deținute anterior de producătorii auto occidentali.

AEB se așteaptă ca vânzările de automobile să înregistreze o creștere de 12% în 2023, până la 770.000 de vehicule, mult sub nivelul de 1,6 milioane unități din 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
rusia