S&P retrogradează drastic Ucraina la CC. „Incapacitate de plată aproape certă”

S&P retrogradează drastic Ucraina la CC. „Incapacitate de plată aproape certă”
scris 30 iul 2022

Agenția de evaluare financiară S&P a retrogradat ratingul datoriei pe termen lung a Ucrainei cu trei trepte, până la CC, afirmând că recenta propunere a mai multor țări occidentale de eșalonare a plăților echivalează cu o incapacitate de plată aproape certă, potrivit AFP.

Ratingul a primit o perspectivă negativă, la fel ca în luna mai, când agenția a retrogradat ratingul la CCC+, nivel la care a rămas de atunci, scrie Hotnews.ro.

Cancelarul Austriei: Embargoul total în ceea ce privește gazele rusești este imposibil. Austria este dependentă de gazul rusesc, de el depinde industria Germaniei. Dacă aceasta se va prăbuși, atunci și cea austriacă se va prăbuși, ne așteaptă șomajul în m CITEȘTE ȘI Cancelarul Austriei: Embargoul total în ceea ce privește gazele rusești este imposibil. Austria este dependentă de gazul rusesc, de el depinde industria Germaniei. Dacă aceasta se va prăbuși, atunci și cea austriacă se va prăbuși, ne așteaptă șomajul în m

Un grup de creditori occidentali a acceptat, la 20 iulie, amânarea plății dobânzilor la datoria ucraineană, la cererea Kievului, îndemnându-i pe ceilalți deținători de obligațiuni ucrainene să facă același lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p
ucraina