Șeful Parlamentului Slovaciei: Viktor Orbán se pregătește să rupă în bucăți Slovacia cu ajutorul lui Putin

Șeful Parlamentului Slovaciei: Viktor Orbán se pregătește să rupă în bucăți Slovacia cu ajutorul lui Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2022

Președintele Parlamentului Slovaciei, Boris Kollar, a afirmat că premierul Ungariei, Viktor Orbán, plănuiește să rupă în bucăți Slovacia și să redeseneze granițele acestei țări, cu ajutorul lui Vladimir Putin – relatează index.hu, citând portalul de știri slovac Ma7.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În toamnă a fost relatat că Ungaria pregătește un Fond Privat cu care să cumpere terenuri agricole în statele vecine.

VEZI AICI Ungaria cumpără, prin intermediari, clădiri de patrimoniu din Ardeal

Acum, într-o dezbatere televizată, Boris Kollar a spus că agresiunea rusă în Ucraina ar putea rearanja sistemul european de pace în așa măsură încât Viktor Orbán să-l „folosească” pentru a parcela Slovacia, arată G4Media.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Politicianul slovac consideră că amenințarea Ungariei este una serioasă, în contextul în care politicenii maghiari din conducerea țării vorbesc despre „Ungaria Mare”, fac planuri să cumpăre imobile în teritoriile comunităților maghiare din Slovacia și continuă să împartă pașapoarte. „Nu este o glumă!”, a ținut să spună Boris Kollar.

El a întărit afirmația că  subminarea sistemului internațional de către ruși reprezintă o amenințare și pentru suveranitatea Slovaciei și că Viktor Orbán vrea să profite de această situație în timp.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Anterior, index.hu a mai relatat faptul că liderii politici din Slovacia s-au plâns de faptul că au aflat doar din presă că guvernul maghiar a cumpărat clădiri în Košice, înființând un fond prin intermediul căruia să poată achiziționa teren agricol în țările vecine.

Ca răspuns la știrile guvernului ungar cu privire la achiziționarea de bunuri imobiliare, legislația care reglementează achiziționarea de imobile de către străini în Slovacia a fost modificată.

Guvernul Ungariei a anunțat ulterior că renunță la planul de a cumpăra teren în Slovacia, după ce slovacii au protestat. Ministrul maghiar de externe și economie, Péter Szijjártó, a fost cel care a transmis că guvernul maghiar și-a revocat decizia de a cumpăra terenuri în țările învecinate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
teren
slovacia