Șișecam, cel mai mare producător de sticlă din Turcia, cu fabrică și în România, împrumută 75 milioane dolari pentru capital de lucru, investiții

Șișecam, cel mai mare producător de sticlă din Turcia, cu fabrică și în România, împrumută 75 milioane dolari pentru capital de lucru, investiții
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 aug 2021

Grupul turc Șișecam, cel mai mare producător de sticlă din Turcia și printre primii cinci jucători din industria globală de profil, prezent cu fabrică și în România, și-a asigurat un împrumut de 75 milioane de dolari de la International Finance Corporation (IFC), fonduri ce vor fi utilizate pentru finanțarea capitalului de lucru și vor contribui la redresarea companiei post-pandemie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a acordat Șișecam un credit de 75 milioane  de dolari, echivalentul în euro, în cadrul Facilității de Răspuns la Criza Economiei Reale, pusă la dispoziție companiilor private afectate de pandemia Covid-19.

Împrumutul va ajuta Șisecam să își implementeze programul de investiții, întârziat de pandemie, precum și să își finanțeze necesarul de capital de lucru.

Azerbadjanul a exportat 3 miliarde mc de gaz în Europa. România mai așteaptă CITEȘTE ȘI Azerbadjanul a exportat 3 miliarde mc de gaz în Europa. România mai așteaptă

Grupul turc a anunțat, recent, o investiție de 220 milioane de euro în prima sa fabrică de ambalaje din sticlă din Europa, ce va fi construită în Ungaria, la Kaposvár.

Șișecam (Türkiye Șișe ve Cam Fabrikaları A.Ș.), companie fondată în urmă cu peste 85 de ani, este principalul producător de sticlă din Turcia și unul dintre cei mai mari producători la nivel global, cu o rețea de peste 50 de fabrici în 14 țări, 22.000 de angajați și vânzări în 150 de țări.

Subsidiara românească, Șișecam Automotive România, cu sediul la Buzău, produce sticlă pentru industria auto, având aproximativ 500 de angajați și afaceri anuale de 200 milioane de lei.

Șișecam este controlată de Türkiye İș Bankası, cea mai mare bancă privată din Turcia după active, cu o participație de 50,93%, restul acțiunilor fiind tranzacționate public.

viewscnt
Afla mai multe despre
sisecam
sisecam automotive romania
sticla
productie sticla
imprumut ifc
pandemie
covid 19
finantare capital lucru