Slovacia va începe să folosească vaccinul rusesc Sputnik V de luna viitoare

Slovacia va începe să folosească vaccinul rusesc Sputnik V de luna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2021

Slovacia va începe din luna iunie să administreze vaccinul anti-COVID-19 rusesc Sputnik V, a anunțat ministrul slovac al sănătății, Vladimir Lengvarsky.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul survine la o zi după ce Slovacia a suspendat vaccinările cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în timp ce investighează cazul unei persoane decedate în urma unui cheag de sânge format după ce i-a fost administrat acest ser, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Decizia de a achiziționa vaccinul rusesc, luată inițial de fostul premier Igor Matovic fără acordul partidelor din coaliția care-l susținea, a provocat o criză guvernamentală încheiată cu demisia guvernului. Un nou guvern, condus de Eduard Heger, a fost învestit pe 1 aprilie.

În urma deciziei lui Matovic, Slovacia a recepționat pe 1 martie primul transport cu doze de vaccinuri Sputnik V, dar pe care nu le-a folosit, întrucât lotul a fost respins de agenția slovacă însărcinată cu autorizarea medicamentelor, care a suspectat că acesta ar putea să nu fie conform calitativ, anunț care a condus atunci la o dispută între Moscova și Bratislava.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Dar ultimele teste efectuate la două laboratoare independente slovace și la încă unul din Ungaria au stabilit că vaccinul este conform, rezultat în urma căruia Ministerul Sănătății slovac a validat administrarea lui.

Slovacia a suspendat marți vaccinările cu prima doză de AstraZeneca, după ce a anunțat că examinează cazul unui pacient care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit vaccinul.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovacia
sputnik v