Aproape două treimi dintre ruși nu vor să se vaccineze cu Sputnik V

Aproape două treimi dintre ruși nu vor să se vaccineze cu Sputnik V
scris 12 mai 2021

Aproape două treimi dintre ruși (62%) spun că încă nu sunt dispuși să se vaccineze cu Spuntik V contra Covid-19, potrivit unui sondaj al societății independente Levada Center, scrie The Moscow Times.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Aceste rezultate întăresc opinia că rușii au o atitudine sceptică față de vaccinul produs de țara lor, chiar dacă autoritățile încearcă să accelereze campania de imunizare, ce înaintează mai lent decât se estima, scrie Hotnews.ro.

Potrivit Levada, un sfert dintre respondenți (26%) sunt dispuși să se vaccineze, mai puțin decât procentul de 30% din februarie.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Sondalul arată o discrepanță importantă între categoriile de vârstă, doar 12% dintre rușii cu vârste între 18-24 de ani spunând că sunt gata să se vaccineze, comparativ cu 37% în rândul celor peste 55 de ani.

Un procent de 10% au spus că s-au vaccinat.

Peste jumătate dintre ruși (56%) afirmă că nu le este teamă că s-ar putea îmbolnăvi de Covid-19, o creștere importantă față de cei 34% care ziceau același lucru anul trecut.

Sondajul Levada a fost făcut pe 1.614 respondenți din 50 de regiuni între 22 și 28 aprilie.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Președintele Vladimir Putin a declarat, joia trecută, că vaccinurile rusești „sunt foarte moderne și fără dubiu cele mai de încredere și sigure de astăzi”.

„După cum a spus un expert european, sunt la fel de sigure ca o pușcă de asalt Kalașnikov. Cred că are cu siguranță dreptate”, a adăugat președintele rus.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
sputnik v