Spațiul aerian este închis pe o rază de 200 de km în jurul metropolei Sankt Petersburg

Spațiul aerian este închis pe o rază de 200 de km în jurul metropolei Sankt Petersburg
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Aeroportul Pulkovo din Sankt-Petersburg nu acceptă temporar aeronave, a anunțat administrația orașului pe canalul oficial de Telegram, informează agenția TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Aeroportul Pulkovo temporar nu acceptă aterizarea sau decolarea aeronavelor", se arată în mesaj.

ULTIMA ORĂ Wizz Air suspendă toate zborurile către Chișinău CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Wizz Air suspendă toate zborurile către Chișinău

Autoritățile nu au precizat motivele acestei situații, menționează TASS, deși spun că aeroportul și serviciile sale funcționează în regim normal, scrie News.ro.

Spațiul aerian pe o rază de 200 km în jurul aeroportului Pulkovo este închis până la ora 13.20, ora Moscovei (12.20, ora României), a declarat o sursă pentru TASS.

"Vă informăm că a fost impusă o restricție temporară a spațiului aerian până la ora 10:20 UTC (+3 ore, ora Moscovei) în zona delimitată de un cerc pe o rază de 200 km la toate altitudinile. Vă rugăm să folosiți rute de zbor alternative și să vă asigurați rezerve de combustibil. Informațiile privind anularea vor fi comunicate suplimentar", ar fi fost mesajul transmis către autoritățile competente, potrivit interlocutorului agenției.

Compania aeriană Rossia a confirmat pentru TASS că a ajustat operarea mai multor zboruri spre și dinspre Sankt Petersburg din cauza restricțiilor privind utilizarea spațiului aerian deasupra orașului. Compania aeriană a precizat că pasagerilor de pe zborurile întârziate li se vor oferi servicii în conformitate cu normele federale de aviație și cu standardele companiei aeriene.

Cel puțin cinci zboruri care se îndreptau din capitala Moscova spre Sankt Petersburg se întorseseră spre Moscova până la ora locală 11.00 (10.00 ora României), după ce inițial s-au învârtit în cer, arată rutele de zbor de pe Flight Radar.

UPDATE ora 13.02 Restricțiile vizând spațiul aerian din jurul orașului Sankt Petersburg au fost ridicate după câteva ore, a anunțat agenția rusă de știri RIA, citată de CNN.

Site-urile de urmărire a zborurilor au arătat că aeronavele decolează din nou de pe aeroportul Pulkovo, după ce operațiunile de zbor fuseseră suspendate anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
sankt petersburg
spatiu aerian