Statul ungar va prelua 45% din operațiunile locale ale VIG și Aegon. Tranzacția va permite deblocarea vânzării subsidiarelor Aegon către grupul austriac

Statul ungar va prelua 45% din operațiunile locale ale VIG și Aegon. Tranzacția va permite deblocarea vânzării subsidiarelor Aegon către grupul austriac
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 dec 2021
Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a acceptat să vândă o participație de 45% la operațiunile din Ungaria către un fond de investiții deținut de statul ungar, decizie care ar urma să deblocheze preluarea activelor Aegon din regiune. Statul ungar s-a opus până acum vânzării subisidiarelor locale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După mai multe luni de negocieri cu statul ungar, VIG va permite fondului Corvinus Nemzetkozi Befektetesi să cumpere o participație de 45% atât la subisidiara maghiară deja existentă a VIG, cât și la subsidiarele locale ale Aegon. Grupul austriac va rămâne cu un pachet de control și drepturile de management.

Fitch urcă cu două trepte ratingul pe termen lung al UniCredit Bank România și îmbunătățește perspectiva pentru Banca Transilvania. Confirmare de rating pentru BCR CITEȘTE ȘI Fitch urcă cu două trepte ratingul pe termen lung al UniCredit Bank România și îmbunătățește perspectiva pentru Banca Transilvania. Confirmare de rating pentru BCR

Acordul va fi supus unor negocieri mai detaliate, dar semnarea unui memorandum de înțelegere este programată chiar pentru astăzi.

VIG a agreat, în noiembrie anul trecut, preluarea preluarea activelor Aegon din Europa de Est, inclusiv a afacerii din România, într-o tranzacție de 830 milioane de euro.

Operațiunea a fost aprobată de Comisia Europeană în august.

Cu câteva luni înainte, în primăvară, Ungaria a blocat însă vânzarea subsidiarelor locale ale Aegon, printr-un decret al ministrului Internelor.

Decizia ministrului a fost confirmată ulterior de Tribunalul Metropolitan din Budapesta, care a respins, în septembrie, o contestație înaintată de Aegon și VIG. Cele două companii au transmis atunci că vor face recurs la Curtea Supremă din Ungaria.

VIG este principalul jucător pe piața asigurărilor în Austria și în Europa Centrală și de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de țări, având peste 25.000 de angajați și 22 milioane de clienți.

În România, VIG este prezent prin Omniasig, Asirom și BCR Asigurări de Viață

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vig
aeon
ungaria
aegon ungaria
tranzactie vig