Ungaria blochează în continuare preluarea operațiunilor Aegon de către VIG, tranzacție care în România nu are semne de întrebare

Ungaria blochează în continuare preluarea operațiunilor Aegon de către VIG, tranzacție care în România nu are semne de întrebare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 sep 2021

Tribunalul Metropolitan din Budapesta a respins un apel înaintat de Aegon și Vienna Insurance Group (VIG), prin care contestau decizia ministerului de Interne din Ungaria de a bloca achiziția operațiunilor locale ale Aegon de către VIG.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii vor face recurs la Curtea Supremă din Ungaria în următoarele 30 de zile.

În paralel, VIG a transmis că, indiferent de decizia Tribunalului Metropolitan din Budapesta, "continuă dialogul constructiv cu Ministerul de Finanțe pentru a clarifica posibilitățile de încheiere pozitivă a achiziției".

Lituanienii, sfătuiți să nu mai folosească telefoanele chinezești UPDATE Reacția reprezentanților companiei Xiaomi CITEȘTE ȘI Lituanienii, sfătuiți să nu mai folosească telefoanele chinezești UPDATE Reacția reprezentanților companiei Xiaomi

Guvernul maghiar a anunțat blocarea tranzacției în luna aprilie.

VIG a agreat, toamna trecută, preluarea activelor Aegon din Europa de Est, inclusiv a afacerii din România, într-o tranzacție de 830 milioane de euro.

Operațiunea a fost aprobată recent de Comisia Europeană.

Acordul vizează 15 companii Aegon din Ungaria, România, Polonia și Turcia și este estimat să fie finalizat în a doua jumătate a acestui an.

În urma tranzacției, VIG estimează că își va extinde semnificativ prezența în România pe piața pensiilor private, în condițiile în care preia atât activitatea de asigurări generale și de viață ale Aegon, cât și fondurile de pensii. În Ungaria, achiziția afacerii Aegon ar propulsa VIG pe primul loc pe piața de profil, în timp ce în Turcia ar intră pe nișa asigurărilor de viață.

VIG este principalul jucător pe piața asigurărilor în Austria și în Europa Centrală și de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de țări, având peste 25.000 de angajați și 22 milioane de clienți.

În România, VIG este prezent prin Omniasig, Asirom și BCR Asigurări de Viață

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
aegon ungaria
vig
vanzare blocata
vienna insurance group
aegon romania
tranzactie
vanzare aegon