SUA au trimis rachete Patriot în Polonia pentru a contracara orice amenințări la adresa aliaților din NATO

SUA au trimis rachete Patriot în Polonia pentru a contracara orice amenințări la adresa aliaților din NATO
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2022

Statele Unite ale Americii trimit două baterii de rachete Patriot în Polonia ca „desfășurare defensivă” pentru a contracara orice potențială amenințare la adresa aliaților SUA și NATO în timpul invaziei în curs de desfășurare a Ucrainei de către Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, potrivit CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rachetele Patriot sunt sisteme de rachete de apărare aeriană, concepute pentru a contracara și distruge rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune, avioanele avansate și rachetele de croazieră, precizează CNN.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

”La îndrumarea Secretarului Apărării și la invitația aliaților noștri polonezi, generalul Wolters, Comandantul Comandamentului European al SUA, a îndrumat Armatei SUA în Europa și Africa să repoziționeze două Baterii Patriot în Polonia”, a declarat Adam Miller, purtătorul de cuvânt al EUCOM, citat de News.ro. ”Aceasta este o măsură de protecție, care susține angajamentul nostru față de Articolul cinci și nu va sprijini în niciun fel nicio operațiune ofensivă”, se precizează în declarație, referitor la principiul potrivit căruia un atac asupra unui membru al NATO este un atac asupra tuturor membrilor săi. ”Fiecare pas pe care îl facem este menit să descurajeze agresiunea și să ne liniștească aliații.”, se mai arată în declarație.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
rachete patriot