SUA: Plafonul de preț pentru petrolul rusesc nu impune Turciei să verifice fiecare tanc petrolier

SUA: Plafonul de preț pentru petrolul rusesc nu impune Turciei să verifice fiecare tanc petrolier
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2022

Trezoreria SUA a declarat că plafonul de preț al petrolului rus impus de puterile occidentale nu necesită verificarea fiecărui tanc care trece prin apele turcești și că Ankara a precizat că lucrează rapid pentru a rezolva problema, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei americane a declarat că Turcia împărtășește interesele Statelor Unite în menținerea unei piețe petroliere bine aprovizionate, în pofida unui număr mare de nave-cisternă care așteaptă să tranziteze strâmtoarea Bosfor la Istanbul, scrie News.ro.

Ciolacu amenință Austria - Vedeți că venim cu VETO la orice, fără justificare, ca voi! CITEȘTE ȘI Ciolacu amenință Austria - Vedeți că venim cu VETO la orice, fără justificare, ca voi!

”Am luat legătura cu Turcia cu privire la modul în care plafonul de preț se aplică numai petrolului rusesc și am explicat că plafonul nu necesită controale suplimentare asupra navelor care trec prin apele turcești”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

”Am înțeles că practic toate tancurile petroliere întârziate nu transportă petrol din Rusia și nu sunt afectate de plafon", a adăugat Trezoreria.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
petrol