Ungaria: Guvernul majorează la 95% taxa specială plătită de grupul de petrol și gaze Mol

Ungaria: Guvernul majorează la 95% taxa specială plătită de grupul de petrol și gaze Mol
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2022

Guvernul Ungariei va majora de la 40% la 95% taxa specială plătită de grupul local de petrol și gaze Mol în urma profitului făcut din diferența de preț dintre țițeiul rusesc Ural și petrolul Brent, transmite Xinhua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este a doua oară când este majorată taxa impusă în vară, care inițial era de 25%. De acum înainte, statul va lua practic întreaga marjă de profit.

Numărul pasagerilor din UE care călătoresc cu avionul a crescut CITEȘTE ȘI Numărul pasagerilor din UE care călătoresc cu avionul a crescut

Miercuri, premierul Viktor Orban anunțase că Executivul de la Budapesta va lua "profiturile suplimentare" din vânzările de combustibili ale companiilor ungare de petrol și gaze, la o zi după ce Guvernul a eliminat plafonarea prețurilor la carburanți, în condițiile în care mulți oameni au intrat în panică și au achiziționat cantități mari de combustibili, dar și din cauza importurilor insuficiente, scrie Agerpres.

Jucătorii străini și-au redus livrările de combustibili spre Ungaria, după ce autoritățile au plafonat prețurile la benzină și motorină la 480 forinți (1,22 dolari) pe litru.

Guvernul condus de premierul Viktor Orban a introdus plafonarea prețului carburanților în luna noiembrie a anului trecut dar problemele apărute pe partea de aprovizionare au forțat Executivul de la Budapesta să reducă amploarea schemei de plafonare în luna iulie, astfel încât cei care conduc automobile de firmă nu mai pot cumpăra carburanți la prețuri plafonate. Plafonarea prețurilor la carburanți urma să expire la finalul acestei luni.

Prețul la benzină va crește la aproximativ 640 forinți pe litru, în timp ce prețul la motorină va fi de 699 forinți pe litru.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
mol