Trauma cutremurelor în Turcia: 23 de persoane au sărit pe geam în timpul unui seism de 5,2 pe scara Richter

Trauma cutremurelor în Turcia: 23 de persoane au sărit pe geam în timpul unui seism de 5,2 pe scara Richter
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2023

Cel puțin 23 de persoane au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 care s-a produs în sudul Turciei, la aproximativ șase luni după o serie de cutremure devastatoare care au lovit această regiune, transmite agenția DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat că majoritatea rănilor au fost cauzate de căderi sau de sărituri de la mare înălțime, scrie Agerpres.

VIDEO „Mireasa” austriacă a lui Vladimir Putin s-a mutat în Rusia. Cine este Karin Kneissl, fostul ministru de externe de la Viena CITEȘTE ȘI VIDEO „Mireasa” austriacă a lui Vladimir Putin s-a mutat în Rusia. Cine este Karin Kneissl, fostul ministru de externe de la Viena

Cutremurul s-a produs joi, la ora locală 20:47 (17:47 GMT), conform Centrului de monitorizare a cutremurelor Kandilli din Istanbul.

Seismul a avut epicentrul în municipiul Yesilyurt din provincia Malatya.

Malatya s-a numărat printre provinciile cele mai afectate de cutremurul de la 6 februarie. Potrivit primarului Selahattin Gürkan, aproximativ 2.300 de persoane au murit atunci în această provincie.

La 6 februarie două seisme majore, urmate de numeroase replici, au cutremurat sud-estul Turciei și nordul Siriei, lăsând în urmă peste 50.000 de morți.

viewscnt
Afla mai multe despre
cutremur
turcia