Turcia amendează Facebook

Turcia amendează Facebook
scris 3 oct 2019

Rețeaua de socializare Facebook a fost amendată cu 1,6 milioane de lire turcești (282.000 dolari) în Turcia, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția datelor, care a afectat aproape 300.000 de utilizatori, a anunțat joi Autoritatea pentru Protecția Datelor Personale (KVKK), transmite Reuters.

Conform autorităților de la Ankara, au fost încălcate reglementările privind protecția datelor în cazul unor informații personale ce vizează 280.959 de utilizatori turci, inclusiv numele, datele de naștere, domiciliul, istoricul căutărilor și alte date. Autoritatea pentru Protecția Datelor Personale nu a precizat ce s-a întâmplat cu detaliile personale ale utilizatorilor afectați, scrie Agerpres.

Microsoft anunță Windows 10X CITEȘTE ȘI Microsoft anunță Windows 10X

KVKK a explicat că a început verificarea posibilei încălcări a reglementărilor privind protecția datelor după ce Facebook nu a informat în legătură cu erorile înregistrate de unele din aplicațiile sale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
facebook