Turcia vrea să ajungă pe Lună până în 2023

Turcia vrea să ajungă pe Lună până în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2021

Turcia vrea să ajungă pentru prima dată pe Lună în cadrul programului său național spațial în 2023, a declarat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Prima aselenizare se va face cu rachetele noastre hibride naționale și autentice care vor fi lansate pe orbită la sfârșitul anului 2023 prin cooperare internațională", a afirmat Erdogan, detaliind o misiune în două faze, scrie Agerpres.

Oscar 2021 - „Colectiv”, pe lista scurtă pentru nominalizare la categoriile „cel mai bun documentar” și „lungmetraj internațional” CITEȘTE ȘI Oscar 2021 - „Colectiv”, pe lista scurtă pentru nominalizare la categoriile „cel mai bun documentar” și „lungmetraj internațional”

Erdogan nu a furnizat mai multe detalii privind această cooperare. Luna trecută, Erdogan a discutat cu șeful Tesla și SpaceX Elon Musk despre o posibilă cooperare în domeniul tehnologiilor spațiale cu companii turce.

În cadrul unui eveniment desfășurat la Ankara, Erdogan a anunțat un program cu zece obiective strategice, printre care se numără și trimiterea unui cetățean turc într-o misiune științifică în spațiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
luna
erdogan