Uber se va retrage din Austria dacă va fi supusă unor reglementări referitoare la prețuri similare celor pentru taximetriști

Uber se va retrage din Austria dacă va fi supusă unor reglementări referitoare la prețuri similare celor pentru taximetriști
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2019

Compania de ride-hailing Uber Technologies a avertizat marți că se va retrage din Austria dacă va fi adoptată o nouă lege care ar supune compania acelorași reglementări referitoare la prețuri ca cele aplicate taximetriștilor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci nu va putea să fie exclusă o retragere definitivă. Nu vom putea probabil să continuăm cu acest amendament care privește înapoi”, a spus șeful Uber Austria, Martin Essl, la postul de radio ORF.

În prezent, în Austria se aplică reguli diferite pentru taxiuri și închirierea de mașini. Uber este clasificată ca un serviciu de închiriere de mașini care poate să își stabilească singur prețurile, în timp ce tarifele de taximetrie sunt reglementate și stabilite de provincii, scrie News.ro.

CONFIRMARE Videanu lansează o investiție imobiliară majoră CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Videanu lansează o investiție imobiliară majoră

Noua lege, care ar putea fi adoptată în Parlament cel mai devreme în iulie și aplicată din luna septembrie a anului viitor, prevede că Uber va trebui să aplice aceleași tarife ca și taxiurilor.

Industria de taximetrie a lansat mai multe conflicte cu Uber în Europa, pe care o acuză că îi subminează modelul de afaceri. Anul trecut, activitatea Uber a fost suspendată timp de două zile în Austria, din cauza unui proces intentat de o firmă de taximetrie.

Uber a putut relua operațiunile după ce a permis ca rezervarea curselor să aibă loc la nivel central, nu direct la șoferi, iar mașinile să fie trimise de la centrele companiei și să revină acolo între curse.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
austria