Ucraina a cumpărat 55 de elicoptere Airbus

Ucraina a cumpărat 55 de elicoptere Airbus
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2018

Airbus Helicopters a anunțat luni că a semnat cu Ministerul ucrainean de Interne un contract pentru achiziția a 55 de elicoptere civile pentru operațiuni de căutare și salvare (SAR), servicii publice, și servicii de urgență medicale (EMS), ca urmare a acordului semnat între Franța și Ucraina în 8 iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Cele 55 de elicoptere includ 21 de elicoptere H225 transformate, 10 elicoptere noi H145 și 24 de elicoptere noi H125. Contractul, care prevede de asemenea înființarea unui centru local de training și mentenanță, a fost semnat la Kiev pe 14 iulie, în prezența lui Arsen Avakov, ministrul de Interne al Ucrainei, și Bruno Even, CEO Airbus Helicopters”, se arată în comunicat.

Elicopterele grele, bi-motor de tip H225 comandate de Ucraina, pentru care Franța deține în prezent drepturile comerciale, vor fi adaptate pentru misiuni publice și de căutare și salvare, misiuni în care performanța acestui elicopter este recunoscută, scrie News.ro.

Justiția din Croația decide în favoarea debitorilor cu credite în franci elvețieni. Debitorii din România au obținut conversia doar în procese mai mici CITEȘTE ȘI Justiția din Croația decide în favoarea debitorilor cu credite în franci elvețieni. Debitorii din România au obținut conversia doar în procese mai mici

”Printre caracteristicile H225 se numără capacitatea de a decola în mai puțin de 5 minute, o autonomie de zbor extinsă datorită rezervoarelor de combustibil auxiliare, pilotul automat renumit la nivel mondial și modurile SAR superioare. Primele elicoptere de tip H225 sunt așteptate să aterizeze la Kiev până la sfârșitul anului 2018”, se arată în comunicat.

Șeful Airbus în România, Serge Durand, a transmis, sâmbătă, cu ocazia Zilei Naționale a Franței, un mesaj prin care a subliniat că producătorul francez este ”nerăbdător” să înceapă producția, la Brașov, a modelului H215M.

”Tot aici avem o fabrică nouă, în prezent aflată în așteptare, unde suntem nerăbdători să începem producția H215M, un elicopter versatil, ultraperformant din familia Super Puma. Pentru aceasta este necesară o comandă de 16 elicoptere și sperăm că România va alege să fie primul client. De altfel, România are nevoie și merită o flotă de elicoptere modernă, capabilă să facă față provocărilor complexe din prezent”, a afirmat Durand.

Durand a subliniat că așteaptă ”cu interes” licitația Ministerului de Interne.

În luna mai a acestui an, ziarul francez La Tribune a anunțat că Airbus Helicopters este gata să închida linia de asamblare de la Ghimbav, Brașov, dacă România nu va face o comandă de cel puțin 16 elicoptere militare multirol H215M, iar Bucureștiul trebuie să clarifice situația.

Airbus Helicopters a inaugurat în septembrie 2016 fabrica de la Brașov, în prezența președintelui de atunci, Francois Hollande. Reprezentanții companiei au spus că primele elicoptere ar putea fi produse la Ghimbav în 2018, cu condiția obținerii rapide a unei comenzi importante.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus helicopters
ucraina