Ucraina a recuperat o parte din orașul industrial Severodonețk

Ucraina a recuperat o parte din orașul industrial Severodonețk
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2022

Forțele ucrainene au recuperat o parte din Severodonețk (est), cu toate că trupele ruse controlează circa jumătate din acest oraș, a declarat guvernatorul militar al regiunii Lugansk, Serhi Gaidai, pe contul său de Facebook, transmite EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Orașul industrial Severodonețk este un punct strategic cheie pentru ocupanții ruși, în eforturile lor de a controla Donbasul, potrivit Agerpres.

Inițial, potrivit lui Gaidai, rușii reușiseră să cucerească 70% din oraș, însă atacul lor a fost respins și ucrainenii au recuperat pozițiile.

"Rușii nu vor putea obține controlul regiunii în două săptămâni, așa cum prevăzuseră serviciile de informații britanice", a insistat guvernatorul ucrainean.

În opinia lui Gaidai, armata rusă a suferit pierderi semnificative în regiune. Oficialul ucrainean a subliniat că Ucraina are nevoie de artilerie cu rază lungă de acțiune pentru a-l face pe inamic să dea înapoi și cu ajutorul căreia "infanteria invadatorilor va fugi către frontieră".

Gaidai a mai declarat, potrivit Reuters, că forțele ruse aruncă în aer poduri peste râul Severski Doneț pentru a-i împiedica pe ucraineni să aducă întăriri militare și să furnizeze ajutor civililor din orașul Severodonețk.

Obiectivul trupelor ruse de a obține controlul total asupra provinciilor Lugansk și Donețk nu a fost îndeplinit, apreciază tabăra ucraineană.

Și, cu toate că rezistența ucraineană l-a obligat pe președintele rus Vladimir Putin să-și fixeze ca obiectiv imediat cucerirea întregii regiuni a Donbasului, funcționarii ucraineni apreciază că liderul de la Kremlin continuă să fie hotărât să cucerească întreaga Ucraină.

"Obiectivul principal al lui Putin este distrugerea Ucrainei. Nu dă înapoi în ceea ce privește obiectivele lui, cu toate că Ucraina a câștigat prima etapă a acestui război la scară mare", a declarat vineri, la televiziunea națională, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
razboi
severodonețk