Ucraina a semnat cu SUA un contract pentru construcția a două reactoare la centrala atomoelectrică Hmelnițki

Ucraina a semnat cu SUA un contract pentru construcția a două reactoare la centrala atomoelectrică Hmelnițki
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2021

Compania ucraineană de stat Energoatom a semnat cu compania americană Westinghouse un contract pentru construcția a două reactoare nucleare în Ucraina, potrivit unui anunț al guvernului de la Kiev citat luni de agenția DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Acesta este cu adevărat un pas rapid în intenția noastră de a dezvolta producția de energie nucleară în Ucraina în cooperare cu Statele Unite'', a transmis într-o declarație ministrul ucrainean al energiei, Herman Haluscenko.

Mandatul de director al Bursei pentru Adrian Tănase – prelungit până la finalul anului 2022 CITEȘTE ȘI Mandatul de director al Bursei pentru Adrian Tănase – prelungit până la finalul anului 2022

Două reactoare AP1000 urmează să fie construite la centrala atomoelectrică Hmelnițki, în vestul Ucrainei. Valoarea contractului și termenul de realizare a proiectului nu au fost deocamdată precizate public, scrie Agerpres.

La sfârșitul lunii august, când președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat o vizită în SUA, a fost semnat un memorandum ce prevede construcția în Ucraina a până la cinci reactoare nucleare în valoare totală de circa 28 de miliarde de dolari.

La centrala de la Hmelnițki sunt în prezent operaționale două reactoare de construcție sovietică și cu o capacitate de 1.000 de megawați fiecare.

Directorul interimar al companiei Energoatom, Petro Kotin, a anunțat o extindere masivă a producției de energie nucleară. ''Obiectivul nostru este să avem o capacitate de producție de energie nucleară de 24 de gigawați'', a declarat acesta.

Ucraina are în prezent operaționale 15 reactoare a căror capacitate însumată este de aproape 14 gigawați. În pofida accidentului nuclear de la Cernobâl din 1986, producția de energie nucleară nu este deloc pusă sub semnul întrebării în această țară

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
centrala atomoelectrică hmelnițki