Ucraina ar putea furniza lucrători pentru industria de armament din Cehia

Ucraina ar putea furniza lucrători pentru industria de armament din Cehia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2022

Muncitorii ucraineni cu înaltă calificare ar putea ocupa mii de locuri de muncă vacante în industria de armament a Cehiei, pentru a contribui la satisfacerea cererii declanșate de războiul din Ucraina, a declarat un oficial ceh al apărării, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Republica Cehă a fost unul dintre cei mai importanți furnizori de arme pentru Kiev, printre aliații NATO, de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

FOTO Orban ironizează Parlamentul European pentru scandalul de corupție CITEȘTE ȘI FOTO Orban ironizează Parlamentul European pentru scandalul de corupție

Livrările, totuși, au epuizat grav stocurile, iar oficialii au avertizat că ar putea dura ani de zile până la refacerea acestora, scrie Agerpres.

Unii producători cehi de arme au semnalat deja că trebuie să-și suplimenteze forța de muncă.

”Vor fi mii de locuri de muncă. Depinde de modul în care vor crește capacitățile de producție ale companiilor cehe sau producția fabricilor comune de armament ceho-ucrainene”, a declarat viceministrul apărării Tomas Kopecny, citat de postul public de radio din Cehia, sugerând că muncitorii ar putea veni din Ucraina, a cărei industrie a armelor a fost vizată de atacurile rusești.

Kopecny a declarat că prim-ministrul ceh Petr Fiala a fost de acord să primească experți ucraineni în arme, atunci când s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, în octombrie.

Proprietarul producătorului de arme Cehoslovac Group a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că Ucraina trage 40.000 de obuze pe săptămână, din câteva sute de obuziere furnizate de Occident împotriva invadatorilor ruși.

”S-au livrat foarte multe Ucrainei. Dar adevărul este că astăzi ucrainenii trag mai puțin decât ar putea pentru că nu au suficientă muniție”, a spus Michal Strnad.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
muncitori
ucraina
arme