Nestle - investiție rară în Ucraina

Nestle - investiție rară în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2022

Gigantul din industria alimentară Nestle, cel mai mare jucător de profil la nivel global, a anunțat că va investi 40 de milioane de franci elvețieni (42,88 milioane de dolari) într-o nouă facilitate de producție în vestul Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nestle este una dintre puținele companii internaționale care anunță noi investiții în Ucraina, de când Rusia a invadat țara, în februarie 2022, arată Agerpres.

"Aceasta este o decizie importantă pentru Nestlé, luată într-un moment foarte dificil pentru țară. Obiectivul îl reprezintă crearea unui hub alimentar și culinar, asigurarea de locuri de muncă și aprovizionarea clienților din Ucraina și din întreaga Europă cu produse de înaltă calitate", a afirmat Alessandro Zanelli, director general Nestlé pentru sud-estul Europei.

Ungaria renunță la plafonarea prețurilor la carburanți pentru a evita penuria CITEȘTE ȘI Ungaria renunță la plafonarea prețurilor la carburanți pentru a evita penuria

Invazia Rusiei a afectat semnificativ economia Ucrainei, care ar urma să înregistreze anul acesta un declin de 35%, conform previziunilor FMI.

Nestle, care are deja aproximativ 5.800 de angajați în Ucraina, intenționează să angajeze încă 1.500 de persoane la noua facilitate din orașul Smolyhiv, în regiunea Volyn.

Nou unitate, care va aproviziona atât Ucraina cât și Europa, va produce sosuri reci, condimente, supe și mâncare instant.

În primăvară, compania a suspendat livrările de produse neesențiale către Rusia.

Totodată, Nestle a oprit exporturile de produse proprii din Rusia către țările Comunității Statelor Independente, de asemenea cu excepția alimentelor esențiale.

Rusia interzice exporturile de zahăr, cereale și lemn într-o serie de țări CITEȘTE ȘI Rusia interzice exporturile de zahăr, cereale și lemn într-o serie de țări

Anterior, Nestle a anunțat suspendarea tuturor investițiilor în Rusia, precum și a activităților de promovare.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
suspendare livrari rusia
invazie ucraina
razboi ucraina