Ucraina îl va concedia pe procurorul care a coordonat investigația împotriva companiei unde lucra fiul lui Joe Biden

Ucraina îl va concedia pe procurorul care a coordonat investigația împotriva companiei unde lucra fiul lui Joe Biden
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2019

Ucraina îl va concedia pe procurorul care a coordonat investigațiile împotriva companiei la care fiul lui Joe Biden era membru în consiliul de administrație, o figură centrală a activităților care stau la baza procedurii de destituire a președintelui american Donald Trump, a declarat o sursă citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a recunoscut că s-a întâlnit cu procurorul Kostiantin Kulik, pentru a discuta despre acuzațiile împotriva celor doi Biden, scrie News.ro.

Decizia de a-l concedia pe procurorul care a jucat un rol atât de important în eforturile lui Giuliani de a găsi informații compromițătoare împotriva celor doi Biden survine în condițiile în care Ucraina a încercat să evite să fie atrasă într-o luptă partizană la Washington.

Interzicerea fumatului în cafenele și restaurante a intrat în vigoare în Austria CITEȘTE ȘI Interzicerea fumatului în cafenele și restaurante a intrat în vigoare în Austria

Oponenții democrați ai lui Trump au lansat o procedură de destituire a acestuia, argumentând că președintele a abuzat de prerogativele sale pentru a presa Ucraina să îi investigheze pe cei doi Biden. Fostul videpreședinte american Joe Biden este candidatul democrat cu cele mai mari șanse să se confrunte cu Trump în algerile din 2020.

Sursa a spus că a fost luată decizia de concediere a lui Kulik pentru că nu s-a prezentat la un examen la care toți angajații Procuraturii Generale au fost obligați să participe pentru a-și păstra posturile.

Procurorul general Ruslan Riaboșapka a concediat deja peste 400 de procurori, respectiv aproximativ o treile din total.

Unii procurori au declarat că mulți dintre cei concediați au refuzat să dea examenul în semn de protest față de ceea ce au numit o epurare menică să întărească controlul politic al președintelui Volodimir Zelenski asupra serviciului.

Zelenski a spus că reorganizarea este esențială pentru că ucrainenii nu au încredere în biroul procurorului general, considerat a fi un instrument politic.

Pe 25 iulie, Trump a discutat cu Zelenski despre investigarea lui Joe Biden și a fiului acestuia, Hunter.

Enel începe construcția unui complex de parcuri eoliene de 280MW în Africa de Sud CITEȘTE ȘI Enel începe construcția unui complex de parcuri eoliene de 280MW în Africa de Sud

Oponenții democrați ai lui Trump au lansat o investigație în Camera Reprezentanților pentru demiterea sa.

Reuters nu l-a putut contacta pe Kulik pentru comentarii.

Potrivit sursei, Kulik nu s-a prezentat la examenul obligatoriu, impus luna trecută, și nici nu și-a motivat absența. În consecință, Kulik va fi demis cel târziu pe 31 decembrie.

Kulik a redactat în acest an un dosar de șapte pagini despre activitățile de afaceri ale lui Hunter Biden în Ucraina, au declarat două surse apropiate situației.

Reuters nu a putut verifica independent existența acestui dosar, iar Kulik și-a detaliat investigațiile în domenii de interes pentru Trump și Giuliani într-un interviu acordat în aprilie publicației The Hill.

Kulik a fost responsabil de investigația oficială a unui caz penal referitor la fondatorul companiei ucrainene de energie Burisma. Fiul lui Biden a fost membru în consiliul de administrație al acestei companii în perioada 2014-2019.

Într-un interviu recent, Giuliani a declarat pentru Reuters că s-a întâlnit cu Kulik la Paris, iar acesta a confirmat acuzațiile că Biden a încercat în 2016 să obțină demiterea procurorului general de atunci, Viktor Șokin, pentru a-l opri să investigheze compania Burisma.

Biden l-a acuzat pe Giuliani că răspândește teorii ale conspirației false.

Giuliani nu a răspuns solicitării de a comenta decizia de concediere a lui Kulik. Un purtător de cuvânt al lui Joe Biden a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
joe biden