Ucraina negociază prima vizită a premierului ungar Viktor Orban în ultimii 15 ani

Ucraina negociază prima vizită a premierului ungar Viktor Orban în ultimii 15 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Ucraina pregătește o vizită a premierului ungar Viktor Orbán, prima după aproape 15 ani, a declarat Olha Stefanișina, viceprim-ministru ucrainean pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, într-o declarație pentru agenția Reuters, preluată de European Pravda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ștefanișina a comentat viitoarea reuniune a miniștrilor de externe ai Ucrainei și Ungariei de la Ujhorod în timpul unui briefing la Bruxelles, spunând că aceasta ar fi „legată de pregătirea viitoarei vizite a premierului Orbán în Ucraina”, scrie G4Media.ro.

VIDEO Bulgaria vrea să naționalizeze o întreagă stațiune deținută de ruși la Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO Bulgaria vrea să naționalizeze o întreagă stațiune deținută de ruși la Marea Neagră

La solicitarea Radio Libertatea de a clarifica dacă Orbán ar urma să vină la Kiev sau Volodimir Zelenski la Budapesta, vicepremierul nu a răspuns direct, dar a subliniat că pentru ea este „fundamental” să îl vadă pe premierul Ungariei la Kiev.

Ștefanișina a confirmat pentru Reuters că se referă la viitoarea vizită a lui Orbán în Ucraina.

Miniștrii de externe ai Ucrainei și Ungariei se vor întâlni pe 29 ianuarie la Ujhorod pentru a pregăti o întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și premierul ungar Viktor Orbán.

Președintele Zelenski a avut o scurtă conversație cu prim-ministrul ungar Viktor Orbán în timpul ceremoniei de învestitură a președintelui nou ales al Argentinei. Orbán a declarat la momentul respectiv că a acceptat invitația lui Zelenski de a discuta despre relațiile bilaterale, dar cu condiția ca miniștrii de externe să pregătească întâlnirea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
viktor orban