Ucraina propune un nou mecanism pentru exportul de cereale ucrainene

Ucraina propune un nou mecanism pentru exportul de cereale ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Premierul Ucrainei, Denis Șmihal, a anunțat că guvernul pe care îl conduce a adoptat o decizie privind un nou mecanism de verificare și aprobare a exporturilor agricole către Bulgaria, România, Ungaria, Polonia și Slovacia, transmite Korespondent, citat de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un mesaj postat, marți, pe Telegram, șeful executivului de la Kiev menționează că este vorba despre patru grupe de exporturi agricole – grâu, rapiță, floarea soarelui și porumb. „Ucraina a prezentat acest mecanism ca parte a unui plan de rezolvare a crizei cerealelor, care a fost susținut de Comisia Europeană. Patru țări au lucrat la planul ucrainean, și-au exprimat comentariile și sugestiile constructive și sunt gata de discuție. Un singur stat este împotrivă. Din păcate, nu avem nicio explicație logică și economică” – a scris Șmihal.

Fabrica de zahăr Luduș, salvată de la gigantul francez Tereos prin cumpărători apăruți în ultim moment, reîncepe producția. Ce a stat în spate și cum au devenit, în final, fermierii acționari CITEȘTE ȘI Fabrica de zahăr Luduș, salvată de la gigantul francez Tereos prin cumpărători apăruți în ultim moment, reîncepe producția. Ce a stat în spate și cum au devenit, în final, fermierii acționari

Premierul ucrainean nu a precizat care dintre țări nu susține mecanismul propus de Ucraina pentru controlul exportului de cereale ucrainene. Potrivit lui Șmihal, Ucraina pregătește documente corespunzătoare privind verificarea exporturilor cu România și Bulgaria. Premierul ucrainean a mulțumit acestor două țări pentru că nu au încălcat regulile comerciale ale UE și Acordul de asociere și nu au introdus restricții unilaterale împotriva importului produselor agricole din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
cereale
export