Ucraina reexaminează ”aproximativ 15” dosare cu privire la producătorul de gaze naturale Burisma, cu care a avut legături din 2014 în 2019 fiul lui Joe Biden, Hunter Biden

Ucraina reexaminează ”aproximativ 15” dosare cu privire la producătorul de gaze naturale Burisma, cu care a avut legături din 2014 în 2019 fiul lui Joe Biden, Hunter Biden
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2019

Parchetul ucrainean a anunțat vineri că reexaminează dosarele legate de grupul în domeniul gazelor naturale Burisma, cu care a avut legături o vreme fiul lui Joe Biden, în timp ce Donald Trump este suspectat că a exercitat presiuni asupra Kievului în vederea eliminării rivalului său democrat, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Facem un audit al dosarelor (...) în care pot fi implicați (fostul conducător al gigantului Burisma) Mikola Zloșevski, (omul de afaceri ucrainean) Serghii Kurcenko și alții”, a declarat pentru presă procurorul Ruslan Riaboșapka, subliniind că aceste dosare nu par să-l vizeze pe fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden Hunter Biden, scrie News.ro.

Tranzacție finalizată: Eurolines România vinde către germanii de la Dertour toate activitățile de turism - agenții, incoming și turoperare CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată: Eurolines România vinde către germanii de la Dertour toate activitățile de turism - agenții, incoming și turoperare

Aceste dosare - examinate deja de justiție, dar clasate la acea vreme - sunt în număr de ”aproximativ 15”, dar nu par să-l vizeze pe Hunter Biden, care a intrat în 2014 în Consiliul de Administrație al Burisma.

”Din câte vedem noi, este vorba mai mult despre Zloșevski și Kurcenko decât de Burisma și Biden”, a apreciat el.

”Eu nu pot să spun că vedem sau înțelegem toate dosarele. Munca continuă și vom prezenta rezultatele mai târziu”, a adăugat procurorul.

Scopul reexaminării este să stabilească dacă aceste dosare au fost clasate în mod legal, a declarat procurorul, dând asigurări că această decizie nu a fost luată în urma unor presiuni politice.

”Niciun politician străin sau ucrainean nu m-a sunat și nu a încercat să-mi influențeze deciziile”, a insistat Ruslan Riaboșapka.

FOTO Au fost anunțate prețurile pentru Europa ale Polestar 2, primul model electric al mărcii desprinse din Volvo CITEȘTE ȘI FOTO Au fost anunțate prețurile pentru Europa ale Polestar 2, primul model electric al mărcii desprinse din Volvo

Președintele american Donald Trump este acuzat căa exercitat presiuni, într-o convorbire la telefon, asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, cu scopul ca acesta să lanseze o anchetă care să-l vizeze pe fiul potențialului său adversar în alegerile prezidențiale americane din 2020, Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama.

Democrații americani au lansat, în urma acestor acuzații, o anchetă în vederea destituirii președintelui american.

Un avocat și investitor, Hunter Biden a făcut parte din 2014 în 2019 din Consiliul de supraveghere al producătorului ucrainean de gaze naturale Burisma, între ai cărui fondatori se află oligarhul prorus Mikola Zloșevski.

viewscnt
Afla mai multe despre
hunter biden
joe biden
burisma