Ucraina restricționează livrările de porumb spre portul Reni de la Dunăre

Ucraina restricționează livrările de porumb spre portul Reni de la Dunăre
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2022

Compania națională de căi ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsia) a introdus restricții cu privire la transporturile de porumb spre portul Reni de la Dunăre, a anunțat firma de consultanță în agricultură APK-Inform, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Ukrzaliznytsia nu a oferit niciun motiv pentru această decizie, dar anterior a precizat că a fost nevoită să introducă restricții similare din cauza numărului mare de vagoane de marfă care s-au aglomerat la punctele de trecere a frontierei, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Gabriel Zetea, despre impozitul progresiv: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. Ministrul Finanțelor va veni cu o serie de deduceri fiscale CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Gabriel Zetea, despre impozitul progresiv: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. Ministrul Finanțelor va veni cu o serie de deduceri fiscale

Potrivit APK-Inform, restricțiile vor intra în vigoare începând cu data de 18 mai și vor fi valabile până la noi ordine.

Ucraina, al patrulea mare exportator mondial de cereale, a fost forțată de invazia rusească să își redirecționeze livrările de cereale pe calea ferată via granițele de vest cu Polonia, Slovacia sau România, sau prin intermediul barjelor prin micile porturi de la Dunăre. Însă Ucraina trebuie să mute 20 de milioane de tone de cereale înainte de următoarea recoltă, care este la mai puțin de trei luni, pentru a evita blocajele și o criză alimentară globală.

Comisarul european al Transporturilor, Adina Vălean, a apreciat că este vorba de o provocare gigantică și recent a anunțat că Executivul comunitar va colabora cu guvernele statelor membre UE pentru a pune la punct noi rute de transport pentru cerealele din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
porumb
ucraina