Nepotul "drag" al liderului cecen a fost numit șef al filialei rusești Danone

Nepotul "drag" al liderului cecen a fost numit șef al filialei rusești Danone

Foto: NEXTA

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Un nepot în vârstă de 32 de ani al liderului cecen Ramzan Kadîrov a fost numit șef al filialei rusești a Danone, după ce Kremlinul a ordonat ca statul să preia controlul asupra filialei din Rusia a producătorului francez de iaurturi, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Iakub Zakriev, viceprim-ministru al Ceceniei și ministru al agriculturii din republică, a preluat marți funcția de director general al Danone Rusia, arată baza de date SPARK, găzduită de Interfax, care conține documente de informare despre companiile din Rusia, scrie News.ro.

Penuria de alimente și prețurile mari din Ungaria îi determină pe cetățenii maghiari să se organizeze în grupuri de Facebook pentru a face cumpărături în România CITEȘTE ȘI Penuria de alimente și prețurile mari din Ungaria îi determină pe cetățenii maghiari să se organizeze în grupuri de Facebook pentru a face cumpărături în România

Numirea a fost confirmată de Ahmed Dudaev, ministrul cecen al politicii naționale, relațiilor externe și informațiilor din Cecenia.

"Alegerea sa ca director general al Danone Rusia arată că reprezentanții echipei președintelui cecen, eroul Rusiei Ramzan Ahmatovici Kadîrov, sunt manageri talentați și de succes", a comentat Dudaev pe Telegram. "El are o experiență uriașă de lucru în cele mai responsabile poziții", a completat oficialul cecen.

Kadîrov, un aliat apropiat al lui Putin, s-a referit în trecut la Zakriev, în postări pe rețelele de socializare, ca fiind "dragul său nepot".

Zakriev este fiul lui Zulai, una dintre surorile mai mari ale lui Kadîrov, și a studiat economia la Universitatea de Stat din Moscova.

Cotidianul Vedomosti a relatat că Zakriev a lucrat în guvernul cecen din 2013, în diferite roluri, în mod intermitent.

Rusia pune bețe-n roate firmelor străine care vor să plece din țară CITEȘTE ȘI Rusia pune bețe-n roate firmelor străine care vor să plece din țară

Potrivit unui decret semnat de Putin duminică, statul rus a preluat controlul asupra filialei rusești a Danone, împreună cu participația la compania de bere Carlsberg.

După ce Moscova a trimis sute de mii de soldați în Ucraina în 2022, multe companii occidentale s-au retras din Rusia, iar unele active importante au fost plasate în administrarea statului, aliații apropiați ai președintelui Vladimir Putin obținând apoi controlul acestora.

De altfel, alți doi aliați ai lui Putin, Iuri și Mihail Kovalciuk, și-au semnalat interesul pentru filiala Baltika a Carlsberg, care are sediul în Sankt Petersburg, orașul lor natal, a relatat marți Financial Times, citând două persoane familiarizate cu această chestiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
danone
rusia