ULTIMA ORĂ Polonia a intrat în recesiune, pentru prima oară după căderea comunismului

ULTIMA ORĂ Polonia a intrat în recesiune, pentru prima oară după căderea comunismului
Profit.ro
Profit.ro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 aug 2020

Polonia a intrat în recesiune, pentru prima dată după căderea comunismului, după ce produsul intern brut (PIB) a scăzut cu 7,9% în al doilea trimestru din 2020, în cifre anualizate, și cu 8,9% în raport cu trimestrul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

În primul trimestru, PIB-ul Poloniei a scăzut cu 0,4% în raport cu trimestrul precedent, dar a crescut cu 1,6% în raport cu aceeași perioadă a anului precedent, scrie Hotnews.ro.

FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

Anterior au mai intrat în recesiune Marea Britanie, Germania și SUA.

Alături de Germania, și alte 15 state UE pentru care sunt disponibile date, anume Belgia, Cehia, Danemarca, Spania, Franța, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Ungaria, Olanda, Austria, Portugalia, Slovacia și Finlanda, au intrat oficial în recesiune tehnică, după două trimestre de scădere consecutivă.

România, Bulgaria și Suedia sunt singurele țări care nu au intrat în recesiune tehnică la finele lunii iunie, grației evoluției pozitive din primul trimestru al anului.

În trimestrul II, România a înregistrat al șaselea cel mai semnificativ declin economic din Uniunea Europeană, după Spania (-18,5%), Ungaria (-14,5%), Portugalia (-13,9%), Franța (-13,8%) și Italia (-12,4%).

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
recesiune