Cehia interzice accesul nevaccinaților la evenimente și servicii publice

Cehia interzice accesul nevaccinaților la evenimente și servicii publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2021

Cehia impune noi măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului și va interzice, începând de luni, accesul persoanelor nevaccinate anti-Covid la evenimentele și serviciile publice. Premierul Andrej Babis a precizat că testele negative nu vor mai fi recunoscute, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Restricțiile, care urmează să fie aprobate de cabinet survin după o creștere a infectărilor cu COVID-19 până la cifra record de 22.479 raportată marți, scrie Digi 24.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Multe țări europene, inclusiv statele învecinate, Germania, Austria și Slovacia, au înregistrat creșteri ale cazurilor de COVID-19 și au început să înăsprească restricțiile. Slovacia a raportat miercuri un număr record de cazuri, iar Ungaria și Polonia au înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele peste șase luni.

"De luni, doar persoanele vaccinate și cele trecute prin boală vor avea acces la servicii și evenimente publice", a spus premierul Babis.

"Oamenii trebuie să creadă în cele din urmă că acest COVID-19 ucide", a mai spus el.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

Republica Cehă, cu o populație de 10,7 milioane de locuitori, a evitat impunerea de restricții dure în timpul ultimului val de coronavirus, guvernul promițând să nu închidă școlile și să nu impună lockdown-uri, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Cu toate acestea, agravarea situației în spitale a făcut guvernul să reconsidere restricțiile privind persoanele nevaccinate.

Rata de vaccinare a Cehiei este mai mică decât în alte țări, cu 57,6% din populație complet vaccinată, față de media UE de 64,9%, conform datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
andrej babis