ULTIMA ORĂ UE blochează activele președintelui rus Vladimir Putin și ale ministrului de Externe, Serghei Lavrov

ULTIMA ORĂ UE blochează activele președintelui rus Vladimir Putin și ale ministrului de Externe, Serghei Lavrov
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2022

Uniunea Europeană a decis vineri blocarea tuturor activelor președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și ale ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat agenției Reuters un oficial european.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Sub rezerva anonimatului, sursa respectivă a dezvăluit că ambasadorii statelor membre ale UE au decis sancționarea personală a liderului de la Kremlin și a șefului diplomației de la Moscova chiar înainte de aprobarea următorului pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, ca reacție la invadarea Ucrainei, arată Agerpres.

Cu puțin timp înainte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski ceruse Uniunii să sancționeze Rusia mai rapid și mai drastic.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Oficialul citat de Reuters susține că "ne mișcăm cât de repede putem" și a adăugat că ar putea fi decise sancțiuni și împotriva altor oligarhi ruși, care nu au fost afectați până acum de măsurile luate de UE.

Miniștrii de externe din cele 27 de țări din Uniune urmează să se reunească pentru a stabili detaliile pachetului de sancțiuni convenit deja în principiu de șefii de state și de guverne europeni, la un summit de urgență care a avut loc în cursul dimineții. 

UPDATE Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a afirmat că sancțiunile împotriva celor doi lideri ruși, Vladimir Putin și Serghei Lavrov au fost aprobate. Cei doi lideri au conturile înghețate, dar nu li s-a impus și o interdicție de călătorie, relatează BBC.

„Permiteți-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancționați de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukașenko din Belarus, iar acum, Putin din Rusia”, a precizat Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.
BBC interpretează că este vroba despre o înghețare a activelor și nu despre o interdicție de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
ue