Turcia montează sisteme antifurt la cafea, ciocolată și alimente de bază

Turcia montează sisteme antifurt la cafea, ciocolată și alimente de bază
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2022

Turcia înregistrează imagini fără precedent ale sărăciei. Ziarul Sözcü prezintă pe prima pagină fotografii cu sistemele antifurt montate de supermarketuri la brânzeturi, cafea, ciocolată, ulei de floarea soarelui și chiar fructe uscate, după ce produsele s-au scumpit atât de mult încât oamenii nu le mai pot cumpăra, relatează joi cotidianul elen Kathimerini, citat de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Devalorizarea lirei turcești a depășit 45-50% și, deși exporturile au crescut cu 17%, așa cum planificase Erdoğan, importurile au crescut cu 55%, lucru neanticipat de echipa economică a guvernului.

Document secret - Promisiunile pe care americanii sunt dispuși să le facă rușilor. FĂRĂ rachete Tomahawk în România și Polonia CITEȘTE ȘI Document secret - Promisiunile pe care americanii sunt dispuși să le facă rușilor. FĂRĂ rachete Tomahawk în România și Polonia

După cum relatează postul de televiziune SKAI, chiar și turcii bogați sunt puternic afectați, dar pentru cetățenii de rând situația a devenit de nesuportat. În doar o lună inflația a crescut cu 17%, conform unor date neoficiale.

„O vreme va trebui să suportăm cocoașa inflației”, a recunoscut Erdoğan, adăugând și că guvernul său își va ține promisiunea de a lupta împotriva ei.

„Ne spune că vom avea o cocoașă a inflației și recunoaște că nu poate împiedica scumpirile. Acesta este motivul pentru care prețurile cresc... Erdoğan este ca un supermarket. Ne spune una, alta. Are tot ce cauți!”, a comentat ironic președintele partidului DEVA și fostul consilier al lui Erdoğan, Ali Babacan.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
magazine