Ungaria a acuzat Ucraina pentru inflația ridicată din țară

Ungaria a acuzat Ucraina pentru inflația ridicată din țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

Kievul a majorat de cinci ori taxa pentru tranzitul petrolului rusesc prin conducta Drujba, a remarcat șeful de birou al premierului Ungariei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul ungar a dat vina pe Ucraina pentru inflația mare din țară, care a crescut de cinci ori taxa pentru tranzitul petrolului rusesc prin conducta Drujba, a declarat la o întâlnire cu jurnaliștii, șeful de birou al premierului Ungariei, Gergely Gulyas. Potrivit acestuia, din această cauză prețurile la benzină au crescut în august, iar rata globală a inflației a crescut cu 0,5 puncte procentuale, arată Adevărul.

Contractul pentru proiectarea lotului 3 al Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj, semnat CITEȘTE ȘI Contractul pentru proiectarea lotului 3 al Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj, semnat

"Motivul principal pentru aceasta este că trebuie să plătim de cinci ori mai mult pentru furnizarea de combustibil prin conducta prin Ucraina. Creșterea impusă de Ucraina taxelor de tranzit este contrară tuturor normelor", a spus Guillas, al cărui discurs a fost difuzat de canalul TV M1.

La începutul anului, rata inflației în Ungaria era de 25%, cea mai mare din Uniunea Europeană. Până în august, acesta a fost redusă la doar la 16,5%, dar guvernul crede că până în decembrie va putea reduce inflația „la o singură cifră”. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
inflatie