Ungaria constată o creștere a numărului migranților care trec granița dinspre România

Ungaria constată o creștere a numărului migranților care trec granița dinspre România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2019

În pofida încercărilor repetate ale migranților ilegali de a trece granița Ungariei, aceasta va continua să-și protejeze frontierele, securitatea cetățenilor săi și a celor europeni, a declarat consilierul premierului Viktor Orban pentru securitate internă, Gyorgy Bakondi, într-un interviu acordat joi cotidianului Magyar Hirlap, citat de agenția MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul tentativelor de trecere ilegală a frontierelor sudice ale Ungariei a ajuns anul acesta la circa 13.000, dublu față de anul trecut, a precizat oficialul ungar.

În plus față de încercările de trecere a frontierei dinspre Serbia, unde Ungaria a ridicat un gard de protecție, ''am constatat de asemenea o activitate sporită la secțiunile noastre de frontieră cu România și Croația'', notează consilierul premierului Viktor Orban, potrivit Agerpres.

CJUE a decis că Franța nu poate cere Airbnb să respecte legislația din domeniul imobiliar CITEȘTE ȘI CJUE a decis că Franța nu poate cere Airbnb să respecte legislația din domeniul imobiliar

Circa 468 de persoane au încercat anul acesta să intre ilegal în Ungaria dinspre România și 294 dinspre Croația, a precizat el. ''În ambele cazuri (...), numărul tentativelor de pătrundere este mai mult decât dublu față de întreg anul trecut'', mai spune oficialul ungar.

El a subliniat că după ce Croația a implementat un regim foarte strict de protecție a frontierei sale cu Bosnia, ''organizațiile de trafic cu ființe umane și-au dat seama de acest lucru și acum migranții revin din Bosnia în Serbia, de unde își încearcă norocul pornind în direcția României sau încearcă să forțeze frontiera sigilată'' dintre Serbia și Ungaria, avertizează Gyorgy Bakondi.

Acesta a mai vorbit și despre statele de proveniență ale migranților care încearcă să ajungă în vestul Europei. ''Dacă în 2017 și 2018 scăzuse numărul solicitanților de azil sirieni și majoritatea erau atunci afgani, pakistanezi și iranieni, acum sirienii apar din nou în număr tot mai mare printre cei prinși la frontiera ungară. Aceasta înseamnă că schimbările din Turcia i-a încurajat din nou să plece'', menționează oficialul ungar.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
migranti