Ungaria declară stare de urgență energetică și intensifică pregătirea forțelor armate

Ungaria declară stare de urgență energetică și intensifică pregătirea forțelor armate
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2022

Guvernul Ungariei a declarat stare de urgență energetică și a aprobat un plan de șapte măsuri în planul energiei, care va intra în vigoare de la 1 august, a anunțat șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gergely Gulyas a explicat la o conferință de presă că războiul prelungit din Ucraina și sancțiunile impuse de Bruxelles Rusiei au dus la o creștere dramatică a prețurilor energiei în Europa, provocând o criză energetică pe mare parte din continent, arată Agerpres.

Lupte pe stradă între chinezi nemulțumiți că nu-și pot retrage banii de la bănci și agenți de securitate CITEȘTE ȘI Lupte pe stradă între chinezi nemulțumiți că nu-și pot retrage banii de la bănci și agenți de securitate

În același timp, a devenit clar în ultimele luni că, după cum stau lucrurile, Europa nu va avea, cel mai probabil, suficient gaz pentru sezonul de toamnă și iarnă, a notat el.

Șeful de cabinet al premierului ungar a subliniat totodată că declararea stării de urgență energetică este în interesul protejării familiilor ungare și a resurselor energetice ale țării, menționând că guvernul urmează astfel exemplul altor câteva state europene.

Averi ale unor oligarhi ruși, blocate în UE CITEȘTE ȘI Averi ale unor oligarhi ruși, blocate în UE

Planul de șapte măsuri ce va intra în vigoare în august cuprinde între altele eliminarea plafonării prețurilor la utilități în cazul consumurilor peste medie, interzicerea exportului de combustibili, inclusiv gaz, și majorarea producției interne de gaz de la 1,5 la 2 miliarde de metri cubi.

În același timp, ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, a anunțat că a ordonat creșterea stării de pregătire a forțelor armate.

"Ne confruntăm cu provocări de securitate fără precedent, ca războiul din imediata vecinătate a Ungariei și migranți ilegali violenți asediind frontiera", a transmis ministrul.

Vladimir Putin facilitează, printr-un decret, obținerea de către toți ucrainenii a.... cetățeniei ruse CITEȘTE ȘI Vladimir Putin facilitează, printr-un decret, obținerea de către toți ucrainenii a.... cetățeniei ruse

Acesta a menționat că este vorba de provocări în fața cărora au luat măsuri și alte state din Europa, între care Regatul Unit, care a anunțat mobilizarea forțelor armate, Slovacia, care a declarat stare de urgență, și Polonia, care își crește de asemenea nivelul de pregătire militară.

"Și noi trebuie să fim înarmați și pregătiți", a subliniat Kristof Szalay-Bobrovniczky, explicând că în următoarele săptămâni și luni militarii ungari vor fi implicați într-un număr sporit de exerciții pe teritoriul țării, procesul de instruire va fi accelerat și vor fi mobilizați mai mulți rezerviști.A

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
ungaria