Lech Walesa: Populația Rusiei trebuie redusă la 50 de milioane de locuitori

Lech Walesa: Populația Rusiei trebuie redusă la 50 de milioane de locuitori
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2022

Fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, sugerează ca populația Rusiei să fie redusă la ”mai puțin de 50 de milioane de locuitori!”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI (La Chaine Info), Lech Walesa, fostul președinte al Poloniei și fondator al Solidarității, a declarat că securitatea globală ar putea fi asigurată printr-o”revoltă a popoarelor anexate de către Rusia”, arată news.ro.

Zelenski i-a concediat pe ambasadorii Ucrainei în Germania și Ungaria CITEȘTE ȘI Zelenski i-a concediat pe ambasadorii Ucrainei în Germania și Ungaria

Walesa îndeamnă Occidentul să meargă mai departe decât să elibereze Ucraina, el cere ca inclusiv Rusia să fie eliberată: ”Chiar dacă Ucraina va câștiga acest război, este posibil ca peste cinci ani să ne aflăm în aceeași situație, iar în zece ani să vedem un alt Putin ridicându-se”, a avertizat Lech Walesa.

El este de părere că pentru ca acest scenariu să poată fi evitat, trebuie forțată o schimbare a sistemului politic intern din Rusia, și sugerează ”să organizăm o revoltă a popoarelor din această țară”.

Conducta de gaze în valoare de 220 de milioane de euro între Grecia și Bulgaria își începe operațiunile în această lună CITEȘTE ȘI Conducta de gaze în valoare de 220 de milioane de euro între Grecia și Bulgaria își începe operațiunile în această lună

Pentru Walesa un singur lucru poate asigura securitatea mondială: dezmembrarea Rusiei actuale, pe care el o vede ca fiind o mare putere imperială: ”Sunt 60 de popoare care au fost anexate, așa cum sunt astăzi o parte dintre ucraineni. Ar trebui ca aceste popoare să se ridice la luptă pentru că sunt doar două variante: ori se schimbă complet sistemul politic rusesc, ori Rusia trebuie să fie redusă la o populație mai mică de 50 de milioane de locuitori”, a mai declarat Lech Walesa.

Populația actuală a Federației Ruse este în jur de 144 milioane de locuitori.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina